Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

woensdag 21 september 2011

Keszthely en het Festetics Kasteel

Het mooie kasteel van Keszthely is het 4e grootste kasteel van Hongarije, Keszthely ligt aan de noordwesthoek van het Balatonmeer.

De stad Keszthely

De stad Keszthely kwam in 1430 in handen van Pethó Familie waarna in 1739 Festetics Kristof de stad kocht en een slot bouwde net naast het centrum van de stad, het huidige Festetics kasteel. Vanaf 1739 werd het slot voortdurend uitgebreid met als resultaat het huidige barokke kasteel.

Het Festetics Kasteel werd dus door Kristof Festetics in fases gebouwd, deze graaf was bijzonder ontwikkeld, de bibliotheek van het kasteel noemde hij Helikon, een naam die in Keszthely overal voorkomt.

De stad Keszthely is gelegen aan het Balatonmeer en heeft een aardig badstrand en een mooi badhuis op de pier waar het zomers tot laat in de avond heerlijk toeven is bij temperaturen van 30 graden en meer, waarna er genoeg restaurantjes zijn om de innerlijke mens te bevredigen. Het strand loopt langzaam af en is dus zeer geschikt voor kinderen en de water temperatuur in de zomer is veelal tussen 26 en 28 graden.

Het Festetic Kasteel in Keszthely

Het mooie barok kasteel ligt net naast het centrum en is een leuke combinatie met een bezoek aan........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!