Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

woensdag 10 augustus 2011

Sziget Dag -1: Wagonziek

Zondagochtend 10:45, Utrecht Centraal Station ziet volledig zwart van met backpacks behangen mensen, slaapzakken en bier. Eindbestemming: Sziget Festival in Budapest, Hongarije. Liefst 22 uur zitten we met elkaar opgescheept, maar niemand die dat erg vindt. Sterker nog, we kijken ernaar uit.



Wagonziek



Niemand weet waar de trein over 20 minuten zal vertrekken, maar ook hier nemen we geen aanstoot aan. Als de eerste mensen richting spoor 19 lopen, treedt het bekende festivalinstinct in werking: volg de meute. En inderdaad, met een minuut of tien vertraging vertrekken we richting het zuiden. De trein is helemaal uitverkocht. Er gaan dit jaar zo’n 15.000 Nederlanders naar het festival en een groot deel daarvan onderneemt de queeste in een coupé van zes stoelen. Het is ideaal voor de doorgewinterde festivalklant natuurlijk. Je ontmoet hoe dan ook nieuwe mensen, je hoeft nooit te rijden en daaruit voortvloeiend: je kunt zoveel drinken als je wilt.

Aan boord blijkt dat het argument te zijn waar de meeste mensen voor overstag zijn gegaan.



Op het perron zagen we......



KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!