Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

woensdag 10 augustus 2011

Sziget Dag 0: Zeeziek

Het is dag 0 op Sziget. Gisteravond is er door jullie verslaggever hard gestapt, terwijl de fotograaf doodziek in zijn nest lag. Beiden stonden we met hoofdpijn op en daar er nog geen noemenswaardige acts op het podium staan, is het tijd voor een zalvende onstpanningskuur in Budapests Beroemdste Badhuis.

De woelige baren

Széchenyi is een begrip in Hongarije, sinds de opening in 1927 komt men van heinde en verre om in een stinkend zwavelbad alle rotzooi los te liggen weken. Het enorme art-decó, jugendstil, barokke (of iets in die trant) complex is een bezienswaardigheid op zich, maar de massa’s mooie mensen in zwemslip of bikini zijn een ware lust voor het oog. Als je een beetje om de glurende opaatjes heen kijkt tenminste, want het aloude cliché moet van stal gehaald worden: dit is vertier voor jong en oud.

Voordat wij rimpels kunnen gaan tellen moeten we er wel eerst zien te geraken uiteraard. Nu komt de dit jaar ontwikkelde Sziget Budapest CityPass goed van pas. Vooraf online reserveren of in de Sziget-treinen te koop voor slechts 25 euro. Daarvoor krijgt je 12 dagen gratis OV (boten, treinen, metro’s alles) èn gratis toegang tot alle badhuizen in de stad.

Vanaf Sziget vaart er een boot richting Budapest Centrum, maar het is uitkijken geblazen want........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

Sziget - Budapest CityPass - Video met uitleg