Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

woensdag 6 juli 2011

Verkeersovertredingen in het buitenland aangepakt

EU-landen beginnen binnenkort met het uitwisselen van gegevens om automobilisten die in het buitenland een ernstige overtreding hebben begaan op te sporen. Het Europees Parlement heeft het plan daartoe woensdag met een grote meerderheid gesteund.

De nieuwe richtlijn moet de verkeersveiligheid verbeteren en ervoor zorgen dat alle verkeersovertreders - inwoner of buitenlander - op dezelfde manier aangepakt worden.

"Na meer dan drie jaar onderhandelen is dit een belangrijke eerste stap om een eind te maken aan het gevoel van immuniteit dat sommige automobilisten in het buitenland ervaren. Ik hoop dat het aantal slachtoffers op onze wegen hiermee daalt", aldus Inés ayala Sender (s&d, es)

De regels in een notendop

EU-landen moeten voortaan gegevens van de automobilist of geregistreerde eigenaar overdragen aan de autoriteiten in het land waar een overtreding is begaan.

Die autoriteiten sturen vervolgens een persoonlijke, aangetekende brief naar de overtreder waarin hij/zij wordt geïnformeerd over de begane overtreding, de sanctie, de........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!