Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

zondag 10 juli 2011

De burcht van Boeda: het Koninklijk Kasteel van Boedapest

Sinds 1987 maakt de burcht van Boeda deel uit van de UNESCO Wereld Erfgoedlijst en staat het monument tevens bekend als “Burchtheuvel” in Boeda. In het verleden bestond het burchtcomplex tevens uit het Koninklijk Paleis en het Koninklijk Kasteel. Dit is het grootste gebouw, dat zich bevindt op de zuidelijke helling van de Kasteelheuvel. Het gebied rondom de Burchtheuvel bestaat uit drie hoofdelementen van schoonheid: het Koninklijk Paleis, het Plein van Georg en het historische residentiële gebied. Hier kun je genieten van onvergetelijke uitzichten over de omgeving en er valt veel te beleven.

De ideale locatie van de Burchtheuvel biedt plaats aan talloze cultureel belangrijke gebouwen, zowel privé als openbaar. Zowel in Boeda als in Pest zijn gebouwen te zien uit verschillende perioden, die grensverleggend waren voor de architectuur. Tegendeel de Burchtheuvel, aan de andere kant van de Donau in Pest, staat één van de mooiste parlementsgebouwen ter wereld.

In de Vissersbastion waan je jezelf in een.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!