Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

woensdag 11 mei 2011

Wat kosten tol en boetes in Europa?

Met verlengde weekends in het vooruitzicht plant u misschien een korte trip naar onze buurlanden. Hoog tijd om de wegcode per land even op te frissen en een overzicht te geven van de wegentol in Europa.

Er bestaan tal van verschillen tussen de diverse Europese wegcodes. Om vervelende situaties en geldboetes te vermijden, heeft het Europees Centrum voor de Consument (ECC) zopas een overzicht gepubliceerd van de voornaamste regels die in 29 Europese landen van toepassing zijn. Netto vertelt u ook welk bedrag u moet voorzien voor de wegentol.

Maximumsnelheid: 130 km per uur!

De verschillende Europese wegcodes hebben één ding gemeen: binnen de bebouwde kom geldt een snelheidsbeperking van 50 km per uur. In België, Nederland, Zwitserland, Spanje, Ierland en Portugal is de snelheid op de autosnelwegen beperkt tot 120 km per uur.

Op de Franse, Luxemburgse, Italiaanse, Oostenrijkse, Hongaarse en Deense snelwegen geldt dan weer een maximumsnelheid van 130 km per uur.

Die snelheid wordt ook........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor de informatie van de ANWB - Hongarije - Algemene verkeersregels !!!

KLIK HIER voor de informatie van de VAB - Hongarije - Afwijkende verkeersregels !!!