Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

vrijdag 6 mei 2011

Hongarije van A tot Z

A van Aquincum Museum

Tussen dit museum en het Pacsirtamezo Utca in kun je nog steeds sporen zien van de Romeinse nederzetting aan de Donau-oevers bij Óboeda. Bij de start van de jaartelling kwamen de Romeinse kolonisten naar Parinonia om zich hier te vestigen. In de 4e eeuw kwam hier verandering in, want de Hunnen kwamen naar deze plek om er te gaan wonen. De Romeinen lieten de garnizoensstad Aquincum achter. In 1970 is er een weg aangelegd op de plek waar vroeger veel Romeinen woonden. Ze komen nu nog steeds resten tegen die je onder de tunnel kunt bekijken. De baden en waterleidingen van mozaïek en het amfitheater zijn bewaard gebleven. In de 4e eeuw telde de stad meer dan 40.000 inwoners.

B van Balatonmeer

Met een oppervlakte van 592 km2 is het Balatonmeer het grootste meer van Midden-Europa. De naam van het meer is dubbelop, omdat ton al 'meer' betekend. Een bezoekje aan dit meer is de moeite waard. Het heeft een lengte van 79 km, is 15 km breed en heeft een diepte van 12 meter. De gemiddelde diepte van het meer is slechts 3 meter, waardoor het water in de zomer lekker warm is. Mede door dit lekkere warme water is het Balatonmeer een echte trekpleister.

C van Citadel van Boeda

De Citadel van Boeda is gevestigd op de Gelleértberg op een hoogte van 235 meter.

Tegenover de Citadel staat het........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!