Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

woensdag 6 april 2011

Geluk bestaat natuurlijk wel…, Hongaarse literatuur in recente vertaling

Maandag 11 april 2011 van 20.00 tot 22.00 uur

Geluk bestaat natuurlijk wel…, Hongaarse literatuur in recente vertaling

In het jaar 2000 luidde de vertaling van Gloed van Sandor Marai de renaissance in van de belangstelling voor Hongaarse literatuur. Een stroom Hongaarse romans, verhalen en gedichten verscheen in ons taalgebied. Precies op de honderdenelfde geboortedag van Sandor Marai biedt Radboud Reppen en Roeren een handzaam en informatief overzicht van de recente Hongaarse literatuur die in Nederlandse vertaling is uitgekomen.

Topvertaalster Mari Alfoldy is deze avond onze gast. Zij vertaalde Gloed en De erfenis van Eszter van Marai en liet ons kennismaken met het werk van auteurs als Nobelprijswinnaar Imre Kertesz, Dezso Kosztolanyi en Pal Zavada. Zij vertelt ons over de belangrijkste boeken uit Hongarije die de laatste vijf jaar hier zijn verschenen. Hieronder de kersverse, door haar vertaalde verhalencyclus van Dezso Kosztolanyi: De nieuwe avonturen van Kornel Esti. Mari Alfoldy leest voor in het Hongaars en Nederlands, vertelt over haar vertaalpraktijk en wordt na de pauze ondervraagd door Noud Bles, auteur en Hongarijekenner.

Maak op deze avond kennis met een van de meest interessante en actieve taalgebieden in Midden-Europa. Zowel voor wie op reis gaat naar Boedapest of een van de Hongaarse provincies, maar ook voor de thuisblijvende lezer.

De maaltijd voor de liefhebbers vooraf is afkomstig uit de Hongaarse keuken. Wij verwachten hen om 18.00 uur in Huize Heyendael. Tijdig opgeven voor de maaltijd is noodzakelijk, het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Het avondprogramma is van 20.00-22.00 uur. Huize Heyendael vindt u aan het Geert Grooteplein 9.

Kom op 11 april 2011 luisteren en kijken naar, en proeven van `Hongarije aan de Waal'.

Inschrijven en toegangsprijs

1. Het avondprogramma

Deelnemers die alleen aan het avondprogramma deelnemen kunnen zich t/m maandag 11 april 2011 opgeven via internet www.pvradboud.nl. U kunt 's avonds in Huize Heyendael betalen, maar alleen met de pinpas. De kosten bedragen:
€ 7,50 voor PV-leden, medewerkers op de campus en studenten.
€ 10,00 voor bezoekers van buiten.
2. De maaltijd vooraf

De maaltijd is facultatief en kan alleen gebruikt worden als u ook deelneemt aan het avondprogramma. Het is noodzakelijk, dat u zich vooraf aanmeldt, want het aantal plaatsen is beperkt.

Aanmelden kan uiterlijk tot donderdag 7 april 2011 en uitsluitend

via internet: http://www.ru.nl/pv/actueel/nieuws/@802900/geluk-bestaat/

De kosten bedragen € 20,00 per couvert.

Informatie

1. Over de inhoud van het programma: http://www.ru.nl/pv/actueel/nieuws/@802900/geluk-bestaat/

2. Of bij: Noud Bles, 0481-422172, e-mail: noudbles@hetnet.nl