Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

woensdag 5 januari 2011

Harry Houdini (1874-1926)

Harry Houdini alias de 'boeienkoning' in 1899
Wereldberoemde goochelaar en boeienkoning. Ook wel Amerika's eerste echte superster genoemd.

Harry Houdini werd in 1874 in Boedapest geboren als Ehrich Weiss. Dit als zoon van de rabbijn Mayer Samuel Weiss (1829-1892) en diens echtgenote Cecelia. Hij was nog maar een paar jaar oud toen hij samen met zijn ouders naar de Verenigde Staten verhuisde. De jonge Ehrich Weiss werd hier vaak "Ehrie" en "Harry" genoemd.

Optreden deed Ehrich Weiss al op jonge leeftijd. Vanaf zijn negende maakte hij al naam als trapeze-artiest en de periode hierna ging hij zich daarnaast verdiepen in de kunst van het goochelen. Als artiestennaam gebruikte hij vanaf dat moment de naam Harry Houdini. Hij vernoemde zich hiermee naar de Franse goochelaar Jean Eugène Robert-Houdin (1805-1871), de eerste grote moderne goochelaar. Deze Fransman opende in 1845 in Parijs een theater waar hij optrad en furore maakte met zijn goocheltrucs. Houdin werd onder meer wereldberoemd omdat hij als een van de eersten elektriciteit gebruikte bij zijn trucs.

Ehrich Weiss liet zich inspireren door deze Fransman en noemde zich daarom dus Harry Houdini.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!