Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

zaterdag 18 december 2010

Wijnsalon: Szekszárd

Wijnsalon: Szekszárd

Op 21 november vond de derde Wijnsalon plaats. Het thema was Szekszárd. De avond werd georganiseerd door Mariëtte en Laurens. Zij zijn grote liefhebbers van de stoere, kruidige wijnen uit het wijngebied, dat vooral rode en roséwijnen voortbrengt. We proefden verrassend wit, rosé (met dank aan Sint-Maarten) en schitterend rood. Verslag van een prachtige avond.

Bősz Adrián - Fehér Kadarka 2009

De eerste wijn is een verrassing, van een ambachtelijke wijnmaker. Bősz was een techneut die er in 2006 voor koos om zijn hart te volgen en zich te storten op het maken van wijn. Bősz heeft een witte kadarka gemaakt, wat niet heel gebruikelijk is. (Vergelijk het met een witte Châteauneuf-du-Pape.) Door bij de gisting de schillen van de rode druiven meteen te verwijderen en niet in contact te laten komen met het vruchtvlees, krijg je een witte wijn.
We ruiken honing en bloemen. De geur doet GZ denken aan chenin blanc.
De smaak is fris, met wat grapefruit en laurierdrop. De wijn is niet heel licht, wel in balans en gewoon lekker, al denkt BR dat hij na een aantal glazen verveelt. GZ vindt de wijn te veel zuren hebben.

Pastor Pince - Rosé 2010

Een újbor, een nieuwe wijn uit 2010. Een cuvée van kékfrankos en zweigelt.
De wijnmaker is Juhász Tibor, Tibor de Schaapsherder op zijn Nederlands...........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!