Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   Het Hongarije Nieuwsblad                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

donderdag 9 december 2010

Politieke Kunst Boedapest

Boedapest is de ideale plaats om even stil te staan bij de rol van de politiek in kunst. Dat is de mening van het Ludwigmuseum dat in zijn nieuwe vaste collectie de belangrijkste hedendaagse politieke kunst tentoonstelt.

Het museum stelt in 2010 met haar vaste collectie werken tentoon die de nadruk leggen op de complexe, moeilijke en vaak ambigue relatie tussen esthetiek en politiek. Binnen dit thema vinden we concrete onderwerpen waaronder het lot van sociale en artistieke utopieën, de werking van het culturele geheugen, de grenzen van de creativiteit, de verschillende manieren om stedelijke openbare ruimtes te benutten, de rol van de artiest en zijn/haar relatie met politiek.

Kwesties zoals deze zijn gerelateerd aan machtsstructuren die een expliciete politieke ondertoon krijgen, zoals de uitgebreide censuur die toegepast werd door de politieke machtshebbers van de Oost-Europese regimes van die tijd. Dit had een grote invloed op het existentiële bestaan van de kunst toen, maar had indirect ook een invloed op de manier waarop de kunst uit die periode werd bekeken. We mogen niet vergeten dat abstracte kunst tijdens de Koude Oorlog een manier was om tegen de regerende macht te protesteren, het was een soort tegencultuur.

De expo wil deze kunstwerken redden van de vergetelheid door ze een nieuwe betekenis te geven voor het publiek. Deze prachtige tentoonstelling slaagt erin om meer dan 50 kunstenaars uit Hongarije........

KLIK HIER voor de website van het Ludwig Museum !!!

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!