Bereidingstijd: Langer dan 1 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hongaarse keuken
Smaak: Hartig
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 6 personen
• 100 g langkorrelrijst
• 3 eieren
• 80 g ui
• 2 teentjes knoflook
• 300 g kabanossie (paprika-knoflookworst)
• 500 g schouderkarbonade zonder been
• 1 kleine rode paprika
• 1 tomaat
• 3 el olie
• 2 el paprika poeder (edelsüss)
• 1 kg zuurkool uit het vat
• 8 pakken mager rookspek à 50 g
• 2 dl crème fraîche
• 1 tl bloem
• zout
Bereidingswijze
De rijst volgens de aanwijzing op de verpakking gaar laten worden, in een zeef storten en onder de koude kraan afspoelen. De eieren hard koken. Ui en knoflook fijn hakken. De kabanossi in niet te dunnen plakken snijden. De karbonade in blokjes snijden. De paprika in vieren snijden, zaadlijsten verwijderen en wassen. De tomaat ontvellen en in vieren snijden. De olie verhitten en de ui en knoflook hierin glazig laten worden. Karbonade toevoegen en even meebakken. Paprikapoeder, paprikastukken en tomaat een minuut mee bakken. Met een kwart liter water afblussen en afgedekt 20-25 minuten laten smoren. De eieren grof hakken. De zuurkool in een vergiet wassen en uitdrukken. Vier plakken spek in een grote ovenvaste schaal leggen en de helft van de zuurkool hierover verdelen.
De rijst hierop scheppen. De crème fraîche met bloem en twee eetlepels stoofvocht mengen en door het gesmoorde vlees roeren. De saus al roerend laten binden en met zout op smaak brengen.
Het vlees met een schuimspaan uit de pan nemen en over de rijst verdelen. Gehakte uit en kabanossie hierover strooien en met de rest van de zuurkool afdekken. De saus over de schotel schenken. De rest van het spek op de zuurkool leggen en de schotel in op 225 graden voorverwarmde oven in 50-60 minuten gaar laten worden........
KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!